ijsvereninging nieuwerkerk
ijsvereniging

Nieuws

Nieuwsfeiten 2011 (nieuws wordt steeds bovenaan bijgeschreven, de lijst staat daardoor in een omgekeerde chronologische volgorde) 

Zeer geslaagd Open-Huis  -Op vrijdagavond 30 december 2011 organiseerde het bestuur van IJsvereniging Nieuwerkerk een Open-Huis voor alle sponsors en vrijwilligers die de bouw van het clubgebouwtje hebben mogelijk gemaakt. Zestig genodigden kwamen een kijkje nemen in het nieuwe onderkomen. Voor winterse hapjes en drankjes was gezorgd. De stemming was uitstekend: de ijsbaan bleek maar weer eens een ontmoetingsplek bij uitstek te zijn!   

Open huis voor sponsors en vrijwilligers  -Vrijdagavond 30 december organiseert het bestuur van IJsvereniging Nieuwerkerk een Open-Huis voor alle sponsors en vrijwilligers die de bouw van het clubgebouwtje hebben mogelijk gemaakt. De genodigden zijn van harte welkom tussen 20.00 en 22.30 uur om een kijkje te komen nemen in het nieuwe onderkomen. Voor een winters hapje en drankje wordt gezorgd!

Verhuzing spullen  -Donderdag 29 december zijn de spullen van de ijsvereniging verhuisd naar het nieuwe onderkomen aan het Kluunpad. Vanuit de toren, die met toestemming van de gemeente als stalling in gebruik was, werd de veegmachine overgebracht. Bij Marco van Klinken aan de Plattecapelledijk werd een kuubkist met overig materieel opgehaald. Ook de keukeninventaris dat bij verschillende bestuursleden stond opgeslagen kreeg een plekje in het clubgebouwtje. 

Veel werkzaamheden  -Zaterdag 17 december is de buitenzijde van het nieuwe clubgebouw schoongemaakt. De gevelplaten, goten en kozijnen werden door Wim en Pieter Flikweert flink gesopt. Binnen werd gewerkt aan legplanken boven het aanrechtmeubel, een vensterbank en een prikbord. Eerder in de week werd een kapstok opgehangen en een werkbank in de berging gemaakt.

Open huis voor sponsors gepland  -Op vrijdagavond 30 december 2011 wordt een Open Huis georganiseerd waarvoor alle sponsors worden uitgenodigd. Ook alle vrijwilligers die mee hebben geholpen bij de bouw krijgen een uitnodiging. In totaal worden ruim 60 uitnodigingen verstuurd.

Pomp uitgezet  -Zaterdag 10 december is de waterpomp uitgezet. Er staat nu 17 cm water in de baan. Er wordt nog heel wat regen verwacht, de baan zal daardoor verder vol regenen tot het gewenste niveau: tussen 20 en 25 cm.  

Timmerwerk in de nieuwe berging  -Zaterdag 3 december. Vandaag is er een begin gemaakt aan het inrichten van de bergingsruimte in het nieuwe clubgebouw. Er is door Teus Huisman, Gerrit Brouwer en Martien Kleemans een stevige stelling gemaakt waarin een groot deel van het materieel van de vereniging kan worden opgeruimd.

Water in de baan  -Zaterdag 3 december. De afgelopen dagen regende het ongeveer 30 mm waardoor de pomp z'n werk kon doen en er nu ruim 10 cm water in de baan staat. Omdat er nog meer regen wordt voorspeld, is de verwachting dat in de komende week het streefpeil van 20 cm wordt bereikt.  

Waterpomp aan  -Zaterdag 26 november is de waterpomp aangezet om water vanuit de sloot in de baan te pompen. De pomp kon maar enkele uurtjes aan want toen was de sloot al leeg. De waterstand in de sloten in de polder is erg laag, waardoor er geen toestroom is naar "onze" sloot. Dit is een gevolg van het feit dat het al wekenlang niet geregend heeft. Het moet dus eerst flink regenen om echt wat water in de baan te kunnen krijgen. Het is de eerste keer dat we met dit probleem te maken hebben.    

Keukenmeubel gemonteerd  -Zaterdag 19 november. Door Gerrit Brouwer en Teus Huisman is het nieuwe aanrechtmeubel gemonteerd. Het past allemaal keurig en staat heel netjes. Dit professionele aanrecht is gemaakt en geschonken door IHG Roestvaststaal. Alle sponsors die de bouw mogelijk maken zijn te vinden onder de knop Sponsors.  

Alle Nieuwsbrieven op de website geplaatst  -Donderdag 17 november. Sinds 2003 zijn er in totaal 10 Nieuwsbrieven uitgebracht door IJsvereniging Nieuwerkerk. Vanaf vandaag is de complete serie te vinden op de website onder de knop Nieuwsbrieven. Met dank aan SVwebdesign! Leuk om allemaal weer eens terug te lezen. En wat is er voor schaatsend Nieuwerkerk in nog geen 10 jaar tijd toch ontzettend veel veranderd!

Algemene ledenvergadering  -Woensdagavond 16 november vond in het dorpshuis de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. Tijdens de vlotte en gezellige vergadering werd gesproken over de vorderingen van het clubgebouwtje, is besloten de contributie voor dit winterseizoen niet te wijzigen en werd Leo Padmos herkozen als bestuurslid. Petra den Drijver, nog maar kort woonachtig in Nieuwerkerk, meldde zich aan als kandidaat voor jeugd- en sportzaken. Ze is afkomstig uit het Westland en is een echte schaatsgek met veel ervaring op het gebied van organisatie en training. Het ziet er dus misschien wel naar uit dat het bestuur op korte termijn uitgebreid kan worden!  

Aanrechtmeubel geleverd  -Dinsdag 15 november is door IHG Roestvaststaal een prachtig op maat gemaakt aanrechtmeubel afgeleverd. Het 3,5 meter lange keukenmeubel is van zware rvs kwaliteit en wordt binnenkort op zijn plaats gezet en gemonteerd. IHG sponsort met deze blikvanger de ijsvereniging!   

Extra verlichting gemonteerd  -Zaterdag 12 november zijn er bij 2 lichtmasten langs de baan bij het clubgebouwtje een extra verlichtingsarmatuur gemonteerd. De verwachting is dat we hierdoor geen bouwlampen meer hoeven bijplaatsen wanneer de ijsbaan geopend is.  

Drainage dichtgedraaid  -Zaterdag 12 november is de afsluiter van de drainage van de ijsbaan dichtgedraaid. Als het regent zal het water dus in de baan blijven staan.

Gras gemaaid  -Vrijdag 11 november is voor de laatste maal dit jaar het gras in de ijsbaan gemaaid. Doordat het de laatste weken niet heeft geregend was de bodem droog genoeg om dit zo laat op het jaar nog te kunnen doen. Er is zo kort mogelijk gemaaid zodat we waarschijnlijk geen last zullen hebben met gras of onkruid dat boven het water- of ijsoppervlak uit komt.  

Kunststof vloer gelegd  -Donderdag 10 november is er een prachtige harde kunststof vloer gelegd, uitgevoerd en gesponsord door Verf en Wand Zierikzee. Richard en Bram leverden vakwerk! De vloer is ideaal voor de ijsvereniging: kan heel goed tegen vocht, is makkelijk te dweilen en is zeer krasvast. We zijn er heel blij mee!!  

Elektra gereed  -Zaterdag 29 oktober heeft Hans Lievense het elektrawerk afgerond. Mooi en degelijk vakwerk! Het schuifraam is ook gereed. Het schilderwerk aan deuren, kozijnen, wanden en balken is ook bijna klaar. 

Verlichting en fietsenplanken  -Zaterdag 22 oktober is er verder gewerkt aan de verlichting en de elektra door Hans Lievense en werden de fietsenplanken in een andere indeling teruggeplaatst. 

Vlonder  -Zaterdag 15 oktober is er door Teus Huisman en Martien Kleemans een opstapvlonder voor buiten bij het verkoopvenster gemaakt. Ook werd er gewerkt aan de verlichting door Hans Lievense, Gerrit Brouwer en Ben Boot.  

Elektrawerk  -Zaterdag 1 oktober is er weer hard gewerkt aan het elektra en verlichting door Hans Lievense, Ben Boot, Gerrit Brouwer, Martien Kleemans en Sam Flikweert. Gezellig werk dat door Anja Boot met koffie én koek werd ondersteund. 

Elektrawerk  -Zaterdag 13 augustus is begonnen met de aanleg van het elektrawerk. Hans Lievense Witgoed Service verzorgd en sponsord dit onderdeel! Vrijwilligers en bestuursleden helpen bij de uitvoering.

Schilderwerk  -Dinsdag 9 augustus is door enkele bestuursleden een begin gemaakt met het schilderwerk aan de buitenzijde van het nieuwe gebouwtje.

Verhoogde vloer gelegd  -Dinsdag 21 juni is door bestuursleden begonnen met het leggen van een verhoogde houten vloer in het clublokaalgedeelte van het nieuwe gebouwtje. Zaterdag 25 juni is dit werk afgerond.

Deuren afgehangen  -Vrijdag 3 juni heeft Addie Boot van BSN Bouw de door d'Achteromme gesponsorde deuren afgehangen. Een secuur karwei wat uitstekend is gelukt. De zware deuren zijn voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Ook BSN Bouw sponsorde met dit werk de ijsvereniging! Ook werd door Gerrit Brouwer en Sam Flikweert en met behulp van een stijger van Klimtrex het grote naambord van de ijsbaan tegen de gevel van het clubgebouw gemonteerd. Eerder al in de afgelopen week werden door hoofdsponsor Hanse Staalbouw de goten en hemelwaterafvoeren gemonteerd. Eigenlijk is de buitenzijde van het gebouw nu klaar!

Grondwerk gereed  -Zaterdag 23 april is er door Jochem Flikweert van Bogaard Grondwerken 85 meter pvc-buis ten behoeve van de hemelwaterafvoer ingegraven. In een gedeelte van de sleuf werd ook een drainagebuis gelegd. Voor de sleuf die vanaf het nieuwe clubgebouw tot aan de sloot werd gegraven moest een deel van het dijkje langs de ijsbaan tijdelijk worden afgegraven. Zie de laatste foto's in het bouwmapje (onder de knop Foto's). Eerder deze week werd het glas in de ramen gezet door schilder Ad de Wit en werden door d'Achteromme de deuren afgeleverd.

Straatwerk bijna gereed!  -Zaterdag 26 maart. Na een aantal weken waarin door de bestuursleden van de vereniging voornamelijk aan kleinere zaken is gewerkt is er vandaag en gisteren door Aannemingsbedrijf Arnold van der Cingel hard gewerkt aan de bestrating rondom het nieuwe clubgebouw. In de komende week wordt het straatwerk afgerond, waarbij ook het schuine talud van het dijkje om de baan, ter hoogte van het gebouwtje, zal worden voorzien van twee (trap)treden. Het wordt prachtig! Stiekum wordt door het bestuur al nagedacht over een soort Open Huis wanneer alles klaar is. Binnenkort zullen de deuren worden afgehangen en kan het glas gezet worden door Schildersbedrijf A.D. de Wit, die net als de andere bedrijven de ijsvereniging hiermee wil sponsoren.  

Dak er op!  -Maandag 7 februari zijn de werkzaamheden aan het dak voltooid door Hanse Staalbouw. Er zijn ook al enkele van de door d'Achteromme gemaakte raam- en deurkozijnen gemonteerd.

Eerste dakplaten gelegd  -Donderdag 3 februari zijn door Hanse Staalbouw de buitenwanden verder gemonteerd en aan de westzijde werden de dakplaten gelegd. Vrijdag 4 februari waaide het te hard om verder te werken aan het dak.

Snelle vorderingen clubgebouwtje  -Zaterdag 29 januari is er hard gewerkt aan de montage van de door Hanse Staalbouw geleverde buitenwanden. Dankzij het enthousiasme van Costian de Jonge en Jonathan Boot, en met de vakkundige en deskundige hulp van Jochem de Jonge en Martin van de Beek, zijn er grote vorderingen gemaakt. Ook Teus Huisman droeg opnieuw zijn steentje bij. De door d'Achteromme gemaakte kozijnen zijn ook al aangevoerd. De combinatie van zwarte wanden en witte kozijnen maakt dat het een heel fraai gebouwtje gaat worden! Onder de knop Foto's zijn in het bouwmapje de vorderingen van vandaag te zien.

Balken gelegd  -Donderdagavond 27 januari zijn de houten dak- en tussenbalken gemonteerd door Costian de Jonge en Jonathan en Olivier Boot (zie de laatste foto's in het foto album).

Plaatsen staalconstructie  -Zaterdag 22 januari zijn de door hoofdsponsor Hanse Staalbouw gemaakte stalen spanten van het clubgebouwtje geplaatst door Peter Verwijs en de medewerkers van zijn klussenbedrijf. De door Bouwcombinatie Schouwen-Duiveland gemaakte (en gesponsorde!) houten tussenwand werd ook gemonteerd. Tevens werd het grondwerk afgerond door Bogaard Grondwerken.  

Fundering en vloer gereed  -Zaterdag 15 januari is er gewerkt aan het ondergrondse gedeelte van de hemelwaterafvoeren. Inmiddels zijn bij d'Achteromme de kozijnen en ramen (die door hen geheel worden gesponsord!) bijna gereed. 

Beton gestort  -Woensdagochtend 5 januari is door Bouwbedrijf Fraanje en met de belangeloze medewerking van Van Klinken Kraanverhuur en van Bogaard Grondwerken, de beton gestort voor de fundering en de vloer van het in aanbouw zijnde clubgebouwtje.  

Klik hier om terug te gaan naar de nieuwspagina