ijsvereninging nieuwerkerk
ijsvereniging

Nieuws

Nieuwsfeiten 2020 (nieuws wordt steeds bovenaan bijgeschreven, de lijst staat daardoor in een omgekeerde chronologische volgorde)

Dinsdag 22 december  -Op dinsdag 22 december is de pomp uitgezet. Er staat 22 centimeter water in de baan. Ook is de drijvende rommel verwijderd zodat we daar geen last van zullen hebben wanneer de baan bevriest. 

Zaterdag 5 december  -Vandaag is de drainage dichtgedraaid en de pomp weer geplaatst en aangezet. Het eerste water stroomt de baan alweer op. Meestal duurt het een dag of 10 voordat er voldoende hoogte (ca. 20 cm) is bereikt. Voordat de pomp is aangezet hebben we het gras in de baan nog een keer volledig kunnen maaien. Hierdoor weten we zeker dat er geen hinder zal ontstaan door gras of onkruid in het ijs. Verder is er wat onderhoudswerk uitgevoerd, is het clubgebouwtje opgeruimd en is er een blusdeken opgehangen. De blusdeken is geschonken door onze buurman, De Rijke Veiligheid.  

November 2020  -Elk jaar vindt in november de algemene ledenvergadering plaats. Vanwege corona heeft het bestuur nu echter besloten om de vergadering door te schuiven en pas te organiseren wanneer de omstandigheden dit weer toelaten. Alle leden van de vereniging zijn hierover via de Nieuwsbrief geïnformeerd. Deze is na te lezen onder de knop Nieuwsbrieven.

In die nieuwsbrief wordt door het bestuur ook gemeld dat er deze winter vanwege corona geen contributie wordt opgehaald bij de leden en donateurs. Gelukkig is er in de afgelopen jaren een kleine reserve opgebouwd, ook omdat we de vaste kosten van de vereniging laag hebben weten te houden. Wanneer u uw contributie in seizoen 2019-2020 heeft betaald dan blijft uw lidmaatschapskaartje in het aankomende seizoen van 2020-2021 dus geldig. 

Omdat deze beslissing veel inkomsten scheelt is een vrijwilige donatie deze winter zeer welkom op rekeningnummer NL25 RBRB06 97784991 van IJsvereniging Nieuwerkerk o.v.v. donatie. Bij voorbaat hartelijk dank!

Donderdag 19 maart  -De drainage is weer opengedraaid. Dat betekent dat het water vanuit de ijsbaan in de sloot terecht komt en dat de baan opdroogt. De zomerstop is dus begonnen, zonder dat het winter is geweest. 

Zaterdag 14 maart  -Het eerder geplande bezoek aan de kunstijsbaan in Breda op 14 maart is vanwege corona afgelast. Iedereen die zich hiervoor had aangmeld is hierover geïnformeerd. 

 

Klik hier om terug te gaan naar de nieuwspagina